Glyn School, Ewell

Glyn School, Ewell
 

Baily Garner were appointed Project Managers/Employer's Agent, Architects, Mechanical & Electrical Engineers, Cost Consultants and Environmental Sustainability Consultants by Glyn School for their new £3.5m teaching and canteen block. With ACM funding secured in 2013 and construction commencing January 2014, the new block includes a canteen and servery,18 classrooms, a learning resource centre, meeting and welfare rooms, the new facilities replacing a number of outdated buildings.

Following a period of unprecedented and prolonged wet weather challenging the early foundation laying stages of the project, the new building was structured around a steel frame and constructed in a combination of single and two storey levels, with the single storey element over the canteen and servery. External elevations comprised brickwork and insulated render, with aluminium composite framed windows and flat roofing. The lower level roof is metal decking covered with a green roof, whilst the upper level roof is metal profiled decking with photovoltaic panels. External works on the scheme provide footpaths linking the new building with the original school.  

Completed in Spring 2015, with classroom transfers taking place over the half ferm holiday, Glyn's excited students began their new half term with a tour of the new building, one Sixth Former remarking that it made him ‘so proud to be a Glyn student’. Glyn School’s Deputy Head commented “it is astonishing to see the impact that the new building is already having upon learning. The Sixth Form study facilities give the building a university feel and using them will be great preparation for our students for studying beyond Glyn. The vibrant colours throughout the building certainly spark imagination and creativity and give the building its modern feeling”.

Share

More Images...